Menu
Kulturminister Abid Raja (V) legger onsdag fram en krisepakke for kultur- og idrettssektoren.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

900 millioner til kulturlivet, idretten og frivilligheten

Regjeringen har bevilget 300 millioner kroner til kulturlivet og 600 millioner til idrett og frivillighet for å kompensere for bortfall av inntekter i perioden 5. mars og ut april måned.

Av NTB | 18.03.2020 09:47:11

Politikk: Ordningen er ment å kompensere for bortfall av inntekter fra billettsalg og deltakeravgifter, samt merutgifter som følge av at arrangementer må avlyses eller utsettes på grunn av koronaviruset.

I første omgang skal ordningen kompensere for arrangementer som skulle blitt avholdt mellom 5. mars og ut april.

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) viser til at det nå er veldig krevende tider for kultur-, frivillighet- og idrettssektoren.

– Regjeringen vil gjøre det vi kan for å avhjelpe situasjonen, og jeg er glad for å presentere kraftfulle tiltak, sier han i en pressemelding.

– Vil vi fortsette å følge opp i dialog med organisasjoner, foreninger og lag, selskaper og virksomheter, og kontinuerlig vurdere ytterligere tiltak, sier Raja.

Ordningene vil forvaltes av henholdsvis Kulturrådet og Lotteri- og stiftelsestilsynet, med den tekniske løsningen for begge ordninger i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Søknad om kompensasjon på nett om få dager

Pakken, som ble presentert i dag, består av en kompensasjonsordning for kulturlivet som vil utgjøre cirka 300 millioner kroner, og en tilsvarende for idretten og frivilligheten for øvrig på cirka 600 millioner kroner.

Ordningen er ment å kompensere for bortfall av inntekter fra billettsalg og deltageravgifter, samt merutgifter som følge av at arrangement må avlyses eller utsettes på grunn av koronaviruset.

– Det er krevende å skulle innføre og forvalte en ny ordning i den situasjonen vi står i, men vi vil gjør vår del av den nasjonale dugnaden. Vi ønsker å være med på å hjelpe frivilligheten, kulturlivet og idretten, som er i en svært krevende situasjon på grunn av koronaviruset. En del av samfunnsoppdraget vårt er å sikre frivilligheten, seier Gunn Merete Paulsen, direktør i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Den tekniske løsningen blir nå gjort klar for begge ordninger i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

– Vi avventer sjølve forskriften, men arbeidet med å få på plass den tekniske løsningen starter vi i dag, seier Paulsen.

Flere nyheter: