reklame for Utvik Autoservice
Menu
Arkivbilde: Privat / FrP

Krisepakke for industrien i neste uke

En krisepakke for maritim næring og olje- og gassindustrien kan være på plass allerede i slutten av neste uke. Det tror stortingsrepresentant Terje Halleland.

Av Egil M Solberg | 28.04.2020 16:08:16

Næringsliv: Daglig leder Sverre Meling jr. i Maritimt Forum er bekymret for næringen og mener det haster å få på plass en krisepakke.

– Vi kan miste 25 prosent av omsetningen og opp mot 4 000 arbeidsplasser dersom ikke noe blir gjort, opplyser Meling og viser til en prognose utarbeidet av Menon Economics.

Næringen har selv sendt inn i størrelsesorden 40 forslag til konkrete tiltak.

– Jeg har tro at denne krisepakken kan komme allerede i slutten av neste uke, sier stortingsrepresentant Terje Halleland (FrP) i energi- og miljøkomiteen.

Tiltakene skal stimulere til investeringer og igangsettelse av planlagte prosjekter, samt sørge for at folk har en jobb å gå til. Det sier Halleland.

– Jeg håper denne pakken kan legges frem for finanskomiteen denne uken og at denne kan legges frem som et eget forslag før revidert budsjett den 12. mai, sier Halleland.

Halleland mener at det nå først og fremst er viktig å sikre næringene som er rammet.

– Dette er blant de viktige næringene her i landet. Når vi også ser på omstillingene i årene fremover, er det nettopp maritim næring som skal ta oss inn mot for eksempel karbonfangst og havvind, sier Halleland og fortsetter.

– Det er ikke en omstilling vi først og fremst skal finne løsninger for nå, i denne omgang må vi sikre at næringene overlever og så skal vi omstille på sikt, sier Halleland.

Hør innslaget på vår Podcast

Flere nyheter: