reklame for Utvik Autoservice
Menu
Det er et større smitteutbrudd i Lyngdal og omkringliggende kommuner etter arrangementer på Betania bedehus. Søndag er det krisemøter. Foto: Krister Kvinlaug/Lyngdals Avis / NTB

Krisemøter i Lyngdal etter smitteutbrudd

Søndag pågår det krisemøter i Lyngdal og kommunene rundt etter smitteutbruddet ved en rumensk menighet. Et av tiltakene som vurderes er å stenge skoler.

Av NTB | 15.11.2020 11:07:59

Medisin og helse: Sørlandskommunene Lyngdal, Lindesnes, Farsund, Kvinesdal og Hægebostad forbyr arrangementer fram til tirsdag etter at det ble registrert 43 nye smittede etter fem religiøse møter i Lyngdal.

Søndag er det krisemøter i Lyngdal og kommunene rundt, skriver TV 2.

I tillegg til kommunene skal også fylkeslegen i Agder og Folkehelseinstituttet ha møte om utbruddet.

Han sier eventuelle tiltak vil bli koordinert med nabokommunene, i likhet med arrangement-forbudet som ble fattet lørdag.

Forstanderen av den rumenske menigheten der flere titalls personer nå er koronasmittet, sier at medlemmene tar situasjonen svært tungt.

– Det er mye hets i sosiale medier, men vi er ikke en gjeng med kjeltringer. Vi er helt vanlige familier som prøver å leve på en god måte, sier han til avisen.

Han sier menigheten hadde fått med seg at kommunen forrige uke rådet innbyggere i Lyngdal til å avstå fra sosiale tilstelninger som følge av smitteutbruddet i Farsund.

– Vi tenkte at vi kunne holde den planlagte dåpen søndag så lenge vi var forsiktige. Da samfunnet var nedstengt i vår, hadde ikke vi heller møter, men vi trodde det skulle gå fint nå. Vi har vært flinke til å følge smittevernreglene.

– Vi vil få oversikt over situasjonen senere og se hvilke tiltak som skal iverksettes. Stenging av skoleklasser eller hele skoler er kanskje det viktigste tiltaket vi vurderer, sier ordfører i Lyngdal Jan Kristensen (H).

I et intervju med Fædrelandsvennen ønsker mannen å være anonym som følge av stort trøkk på det rumenske miljøet i kjølvann av utbruddet.

(©NTB)

Flere nyheter: