Menu
Dave Ryding er en av idrettsstjernene som er skadelidende etter UK Sport bestemte seg for å fjerne finansieringen av langrenn, alpint og paranordisk ski. Foto: Torstein Bøe / NTB

Krise for britisk vinteridrett – langrenn, alpint og paranordisk ski mister støtte

Utøvere raser etter UK Sport besluttet å fjerne finansieringen av deres landslag i langrenn, alpint og paranordisk ski.

Av NTB | 10.08.2022 08:30:52

Sport: – Det er ekstremt skuffende at UK Sport har bestemt seg for å fjerne denne finansieringen – for oss og for fremtidige alpinister fra Storbritannias, sier den britiske alpinisten Charlie Guest i en uttalelse.

De tre idrettsgrenene var blant åtte idretter som delte 284 millioner kroner i finansiering fra UK Sport. GB Snowsport sier imidlertid at de nå har blitt ansett som «ikke investerbare» for det øverste finansieringsnivået av UK Sport.

Dermed står blant annet alpinlandslaget med kniven på strupen. De har åtte uker på seg til å skaffe 9,4 millioner kroner, melder BBC.

Dave Ryding vant Storbritannias første verdenscupseier i alpint under slalåmrennet i Kitzbühel forrige sesong.

– Vi har alle gått ut på den største scenen og konsekvent levert rekordresultater de siste 12 månedene, sier Ryding.

Av de 284 millioner kronene mottok alpint og langrenn 84,5 millioner kroner, mens paranordisk ski mottok 55 millioner kroner.

«Vi vet at dette vil være ekstremt nedslående for alle som støtter og er involvert i britisk alpint, langrenn og paranordisk på alle nivåer», heter det i uttalelsen fra UK Sport.

(©NTB)

Flere nyheter: