reklame for smiaa
Menu
Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kripos: Kraftig nedgang i antall hasjbeslag

Politiet og tollvesenet tok i første halvår bare en tredel av mengden hasj som normalt blir beslaglagt. Også antall beslag er kraftig redusert.

Av NTB | 10.09.2020 07:37:57

Kriminalitet og rettsvesen: Etter at hasj gjennom flere år stadig har vært beslaglagt i flere saker, har det vært en voldsom endring i dette bildet så langt i år. Tallet på hasjbeslag er mer enn halvert sammenlignet med 2019, og beslaglagt mengde er bare en tredel av det som har vært vanlig de siste årene, melder Kripos i forbindelse med offentliggjøringen av sin halvårlige rapport om narkotikabeslag.

Flere internasjonale politiaksjoner mot produsenter og smuglerruter har trolig bidratt til hasjtørke i det norske markedet, men Kripos framhever at også strenge koronarestriksjoner ved grensene har gjort livet vanskelig for narkotikasmuglerne.

– Spesielt har stengte og kontrollerte grenser mellom Marokko og Spania og mellom Spania og Frankrike vanskeliggjort smuglingen. Det har fått betydning for tilgangen på hasj over store deler av Europa, inkludert Norge. Rapporter fra Europol viser også at prisnivået har økt betydelig i samme periode, sier leder Kari Solvik for seksjon for narkotikaanalyse ved Kripos.

(©NTB)

Flere nyheter: