Menu
Snorre Valen har tatt over som leder av Kringkastingsrådet. Når det nye rådet møtes torsdag venter 627 henvendelser. Foto: Jil Yngland / NTB

Kringkastingsrådet skal behandle CV-bruk, vold og nyttårstale

627 henvendelser venter Kringkastingsrådet når det torsdag har sitt første møte. På agendaen står blant annet Dagsrevyens CV-bruk i sentralbanksjef-saken.

Av NTB | 16.02.2022 10:57:41

Økonomi og næringsliv: Av andre ting som skal opp til diskusjon i det nye Kringkastingsrådet, er innslag om Julian Assange i «Arena», vold i programmet «Barna som ble holdt fanget», Supernytt om kongens nyttårstale og innslag om slakting i programmet «Det gode bondeliv».

Også den mye omtalte julekonserten Kringkastingsorkesteret hadde i Nordstrand kirke skal diskuteres. Her har NRK allerede beklaget og avpublisert, men saken kommer likevel opp torsdag.

I tillegg skal henvendelser om nyhetsdekning i Finnmark til behandling. 162 av klagene dreier seg om NRKs dekning av Acer-saken, EUs strømpakke. Dette har rådet diskutert tidligere, og Acer-saken kommer ikke opp i plenum torsdag.

Hele 11 av 14 medlemmer av rådet er nye når de møtes torsdag. Snorre Valen har tatt over som leder av rådet, mens Vilde Schanke Sundet er ny nestleder.

Rådet uttaler seg om saker både på eget initiativ, etter klager fra publikum og i saker kringkastingssjefen legger fram for rådet.

(©NTB)

Flere nyheter: