Menu
Et bolighus i Svelvik i Drammen kommune brant ned til grunnen natt til mandag. En familie på fire er savnet. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Krimteknikere undersøker branntomta i Svelvik

Politiet mener at en familie på fire har omkommet i brannen i et trehus i Svelvik natt til mandag. Politiet undersøker nå branntomta.

Av NTB | 07.12.2021 10:58:56

Ulykker og naturkatastrofer: – Det er ingenting som tilsier at de ikke var i huset. Ingen personer er gjort rede for etter at brannen startet og ble slukket. Vi har vært i kontakt med alle dem som familien ville vært i kontakt med, hvis de oppholdt seg et annet sted. Vi mener fire personer har omkommet på branntomta, sier politistasjonssjef Øyvind Aas i Drammen til Drammens Tidende.

I 9.30-tiden tirsdag tok kriminalteknikere fra politiet seg inn i ruinene.

Etterforskere fra Sørøst politidistrikt undersøker stedet med bistand fra Kripos.

– Målet er å finne dem som vi mener har vært i huset, sier Aas til NTB.

– Det er et veldig krevende arbeid, særlig når det er så nedbrent som det er her, sier Aas.

Huset har brent ned til grunnen, og det som ikke er tatt av flammene, har rast sammen.

Politiet er forberedt på å jobbe på stedet i flere dager.

– Vi holder på så lenge vi kan og kan nok måtte fortsette videre i dagene som kommer. Det er et møysommelig arbeid, sier Aas.

– Det er viktig for dem som skal inn og undersøke. All informasjon er til hjelp for å finne ut hva som har skjedd, sier Aas.

Det er altså en familie på to voksne og to barn som er savnet etter at trehuset i Svelvik brant ned til grunnen natt til mandag.

Én av de savnede var ansatt i brannvesenet i Drammen. Det er satt krisestab i Drammen brannvesen og iverksatt tiltak på skolen de to barna gikk på.

Politiet ventet blant annet på maskiner for å fjerne materialer før etterforskerne kunne ta seg inn. De håper å finne årsaken til at det brøt ut brann.

Mandag gjennomførte politiet et rundspørring i nabolaget. Blant annet ønsket de opplysninger om hvordan huset så ut innvendig før det brant.

(©NTB)

Flere nyheter: