Menu
Saken mot en tidligere militsleder i Sudan, som er tiltalt for over 500 drap og 20 voldtekter, åpnet tirsdag ved Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag. Foto: AP / NTB

Krigsforbrytertiltalt militsleder i Sudan nekter straffskyld

Den krigsforbrytertiltalte tidligere lederen av Janjaweed-militsen i Sudan, Ali Muhammad Ali Abd-al-Rahman, nektet straffskyld da saken mot ham åpnet i Haag.

Av NTB | 05.04.2022 12:34:31

Krig og konflikter: – Jeg avviser alle disse anklagene. Jeg er uskyldig i alle tiltalepunkter, sa han i Den internasjonale straffedomstolen (ICC) tirsdag.

Tiltalen knytter ham direkte til 504 drap, 20 tilfeller av voldtekt, og han anklages også for å ha bidratt til å drive 41.000 mennesker på flukt.

I ett av angrepene Janjaweed-militsen utførte under Kushaybs kommando, ble 150 mennesker drept, 30 av dem barn, i løpet av halvannen time, ifølge et øyenvitne som overlevde.

Kushayb ble pågrepet i Sudan samme år som ICC tok ut tiltale mot ham, men ble løslatt alt året etter. I 2013 fikk han kommando over en regjeringsvennlig militsstyrke i Darfur.

Det er ikke kjent hvor han har oppholdt seg etter at Sudans mangeårige president Omar al-Bashir ble styrtet i april 2019.

Bashir har vært etterlyst av ICC siden 2009, men er ennå ikke utlevert til domstolen i Haag.

(©NTB)

Flere nyheter: