Menu
En person går forbi en børstavle utenfor et meglerhus i Tokyo i forrige måned. Arkivfoto: Shuji Kajiyama / AP / NTB

Krig og amerikansk inflasjon sendte asiatiske børser ned

Børsen i Tokyo og Hongkong falt på ukens siste dag, drevet av frykt for forlenget konflikt i Ukraina og høye inflasjonstall fra USA.

Av NTB | 11.03.2022 09:10:04

Økonomi og næringsliv: Etter torsdagens opptur, gikk det igjen nedover på de ledende asiatiske børsene fredag. Krigen i Ukraina bidrar til at investorene fortsetter å selge seg ned. Samtidig førere høye inflasjonstall fra USA til økt press på sentralbanken for å heve rentene.

I Tokyo endte Nikkei-indeksen ned 2,1 prosent, mens den bredere Topix-indeksen falt med 1,6 prosent. Fredag ettermiddag var japanske yen på sitt laveste nivå på fem år mot dollaren, med en kurs på 116,66 yen per dollar.

I Hongkong gikk Hang Seng-indeksen bratt ned tidlig på dagen og falt hele 3,3 prosent i formiddagshandelen. Mot slutten av dagen hentet den seg inn, men lå fortsatt 1,8 prosent lavere enn ved stengetid torsdag.

På den andre siden av grensen gikk børsene i Shenzhen og Shanghai mot strømmen. Hovedindeksen i Shenzhen var opp 0,3 prosent på slutten av dagen, men Shanghai endte 0,4 prosent i pluss.

Flere nyheter: