Menu
Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er kritisk til regjerings strømstøtte. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

KrF vil ha rettferdighet i strømstøtten

- KrF mener at alle må få støtte. Alternativet er at blant annet fritidstilbudene må bli dyrere. Det sier stortingsrepresentant og energipolitisk talsperson i KrF Kjell Ingolf Ropstad i en kommentar.

Av Egil M Solberg | 11.03.2022 11:03:51

Strømstøtte: – Det er bra at regjeringen omsider varsler forlengelse av støtteordningen på strøm. Men når man erkjenner at det vil bli høye strømpriser minst et år til må vi gjøre noe med dagens diskriminerende ordning, sier Ropstad.

Dersom regjeringen og SV bare forlenger ordningen mener han dette blant annet vil bety at kontingenten for barne- og ungdomsaktiviteter må stige. Og folkehøyskoler eller ideelle aktører vil få det veldig tøft.

– Det er derfor KrF mener at alle må få støtte. Vårt forslag er at ingen skal måtte betale mer enn 50 per kWt, og det løses enkelt med 100 % kompensasjon for prisen over, forklarer han til Radio Haugaland.

Strøm er et fellesgode

– Strøm er et fellesgode, og det er ingen grunn til at husholdninger, frivillighet eller små bedrifter skal slite så mye som de nå gjør samtidig som staten håver inn ekstra inntekter, påpeker han.

Hva er Ap, Sp og SVs argumenter mot å komme med en bedre løsning?

– Dagens støtteordning er altfor dårlig, og vi vet mange familier eller eldre sliter med å få betalt regningene. Med så lang tidshorisont som vi ser for oss nå så må regjeringen og SV innse alvoret og ikke bare vedta regjeringens dårlige forslag, sier Kjell Ingolf.

Flere nyheter: