Menu
Masse folk på Ekebergsletta under paraden og åpningskonserten i forbindelse med Norway Cup 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB

KrF om Norway Cup-vedtak: – På ville veier

KrF reagerer på at Norway Cup ikke vil ha russiske lag i årets turnering og ber om kulturministeren svare på om hun går god for utestengelsen.

Av NTB | 04.03.2022 14:18:10

Sport: – Jeg mener idretten/fotballen er på ville veier med sitt Norway Cup-vedtak. Det er viktig å skille mellom profesjonelle vokse og barn/ungdom. Deltakelse og samholdet mellom barn på Norway Cup blir viktigere når det er krig, skriver parlamentarisk nestleder Geir Pollestad i en SMS til NTB.

Bakgrunnen er at ledelsen i Norway Cup har valgt å stenge for påmelding fra russiske og hviterussiske lag. Generalsekretær Pål Trælvik i Norway Cup sa til NTB torsdag at de er forpliktet til å følge opp vedtaket fra Norges idrettsforbund (NIF) og Norges Fotballforbund (NFF) om ikke å la russiske utøvere delta internasjonalt, selv om dette gjelder barn og ungdom fra 13 år og oppover.

I 2019 var det ett russisk lag påmeldt til turneringen.

KrF vil ta saken opp med kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) og har stilt henne spørsmål om hun stiller seg bak Norway Cups beslutning.

NTB fikk dette svaret fra statsråden på samme spørsmål torsdag:

– Regjeringa skal ikke styre idretten, det er et viktig prinsipp å følge, ikke minst i slike tider vi er inne i nå. Norges idrettsforbund er en autonom organisasjon, og det samme er klubbene under de ulike særforbundene.

Idrettspresident Berit Kjøll har støttet Norway Cups vedtak.

(©NTB)

Flere nyheter: