Menu
Justispolitisk talsperson Kjell Ingolf Ropstad i KrF ber Norge innføre karantene eller flystans fra land sør i Afrika. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

KrF: Nå haster det at Norge innfører karantene eller flystans fra sør i Afrika

Norge bør innføre karantene eller flystans fra land sør i Afrika på lik linje som EU, Storbritannia og Italia, mener Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Av NTB | 26.11.2021 11:45:20

Politikk: – På to uker har den nye varianten blitt dominerende i disse landene, det viser at tiden er helt avgjørende for å stoppe mutanten, sier Ropstad, som nå er partiets justispolitiske talsperson.

KrF har gjennom pandemien en rekke ganger sagt at vaksinasjonsgraden må opp i hele verden, og ikke bare i de vestlige landene. Ropstad ber Norge og andre høyinntektsland om å sørge for at flere vaksiner nå går til de afrikanske landene.

– Egoisme er det den beste oppskriften for å forlenge pandemien, ikke å stoppe den. Ingen er trygge før alle er trygge, sier han.

Mens Afrika i slutten av oktober hadde fullvaksinert 6 prosent av sin befolkning, hadde 70 prosent av høyinntektslandene vaksinert mer enn 40 prosent av egen befolkning.

Det er ikke direktefly fra de seks landene Sør-Afrika, Namibia, Lesotho, Eswatini, Zimbabwe og Botswana til Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: