reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Det blir pleksiglass mellom representantene når Stortinget tirsdag skal behandle opposisjonens forslag om en liberalisering av bioteknologiloven. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

KrF fikk gjennomslag for krav om full sal på Stortinget når bioteknologiloven behandles

Det blir full sal på Stortinget når opposisjonens forslag om en liberalisering av bioteknologiloven behandles tirsdag, melder VG.

Av NTB | 22.05.2020 14:47:57

Politikk: Det er Kristelig Folkeparti som har krevd full sal, i håp om at enkelte representanter fra Fremskrittspartiet skal stemme mot eget parti i saken.

For å hindre koronasmitte har stortingspartiene til nå vært enige om at bare 87 av de 169 representantene til enhver tid skal være til stede ved møtestart og votering, i samme styrkeforhold som når det er full sal.

For å ivareta smittevernet ved full sal skal det monteres pleksiglass i Stortinget, noe som vil koste anslagsvis 225.000 kroner, opplyser Morten Wold (Frp), som er andre visepresident, til VG.

Det får hans partileder Siv Jensen til å reagere.

– Jeg synes det er uhørt å bruke en kvart million på et midlertidig tiltak vi egentlig ikke trenger. Vi har klart å ha gode voteringer i Stortinget i flere uker. Med kravet fra Ropstad har ikke presidentskapet noe valg, men det er helt ellevilt å bruke så mye av skattebetalerens penger, sier Jensen til TV 2.

– Spesielt når vi har indikasjoner på at det er mulig at vi kan få et flertall mot forslagene, sier Ropstad.

Han legger til at det aller beste hadde vært å vente med behandlingen.

– Det beste hadde selvsagt vært om Frp, SV og Ap ikke hadde insistert på å hastebehandle disse radikale endringene i bioteknologiloven. Det er helt uansvarlig i en så krevende sak som dette.

Allerede har Sylvi Listhaug, Christian Tybring-Gjedde og Per-Willy Amundsen varslet at de vil vurdere å gå imot deler av forslaget. Det kan bety at flertallet vipper tilbake på flere punkter. I tillegg jobber KrF med å få den uavhengige representanten Ulf Leirstein til å stemme med deres stortingsgruppe, ifølge TV 2. Han har imidlertid ikke bestemt seg ennå.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad er for sin del glad for at det lar seg gjennomføre med full sal.

Frp, Ap og SV har flertall på Stortinget, men flertallet er knapt. De tre har 86 representanter, mens grensen for flertall går ved 85 stemmer.

Flere nyheter: