Menu
Geir Bekkevold (KrF) mener at Frps Per-Willy Amundsen har levert en avskyelig uttalelse om innvandrere og barnefødsler. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

KrF: Avskyelig innvandringsutspill fra Frp

Uttalelsen fra Frps Per-Willy Amundsen om at oppfordringen til å få flere barn ikke bør gjelde for innvandrere, er avskyelig, mener Geir Bekkevold i KrF.

Av NTB | 11.01.2019 13:57:39

Politikk: Utspillet kan forsure de pågående regjeringsforhandlingene mellom Høyre, Venstre, KrF og Frp på Granavolden på Hadeland.

– Dette minner om en form for rasepolitikk og en statlig familieplanleggingspolitikk som er helt hinsides, sier Bekkevold til NTB.

– Dette er jo også noe våre forhandlere har fått med seg, og noe de legger i potten. Amundsen bidrar jo til å tegne et bilde av Frp som er ganske trøblete, sier Bekkevold.

– Etniske nordmenn har en fallende fødselskurve. Det mener jeg i likhet med Erna Solberg at vi bør gjøre noe med. Men løsningen er ikke å få en enda større innvandrerbefolkning, tvert imot må vi sørge for at den etnisk norske befolkningen vedlikeholdes, sa Amundsen.

Også det reagerer Bekkevold på.

– Dette er politikk som kun har til hensikt å splitte folk og grupper, sier han.

Han er blitt kontaktet av flere KrF som har reagert sterkt på utspillet torsdag, som kom i innspurten av forhandlingene på Granavolden.

Til TV 2 sa Amundsen torsdag at han er opptatt av befolkningssammensetningen i Norge.

En viktig sak for KrF forut for forhandlingene har vært å få økt barnetrygden. Til TV 2 sier Amundsen at å belønne store barnefamilier blant innvandrere kan være til hinder for integreringen.

(©NTB)

Flere nyheter: