Menu
Barbora Krejcikova på vei mot finaleseier over Anastasia Pavljutsjenkova i Roland-Garros. Foto: Michel Euler, AP / NTB

Krejcikova vant Roland-Garros på stor tsjekkisk dag

Useedede Barbora Krejcikova vant sin første Grand Slam-tittel da hun nedkjempet Anastasia Pavljutsjenkova i finalen i Roland-Garros.

Av NTB | 12.06.2021 17:22:58

Sport: Tsjekkeren vant 6-1, 2-6, 6-4 over den 31.-seedede russeren. Begge var i Grand Slam-finale for første gang, men det var Krejcikova som på en stor tsjekkisk dag fikk trofeet fra legenden Martina Navratilova.

Pavljutsjenkova innledet finalen ved å bryte motstanderens serve, men Krejcikova slo knallhardt tilbake, vant seks game på rad og det første settet 6-1 på bare 32 minutter.

Russeren slo tilbake i det andre settet. Hun brøt til 2-0 og igjen til 5-1. Hun måtte be om medisinsk timeout på stillingen 5-2, men med teipet lår halte hun i land settet med 6-2. Det settet varte 48 minutter.

I avgjørende sett var det Krejcikovas tur til å ta kommandoen. Hun brøt til 2-1 på en dobbeltfeil av Pavljutsjenkova etter å ha satt press på motstanderen med gode returer. Russeren brøt rett tilbake, men det var tsjekkeren som skulle trekke det lengste strået eter at hun brøt blankt til 4-3.

Krejcikova hadde to matchballer i Pavljutsjenkovas serve på 5-3, men servet i stedet hjem matchen etter en time og 58 minutter.

Krejcikova er ikke ferdigspilt i Roland-Garros. Søndag spiller hun doublefinale sammen med Katerina Siniakova.

(©NTB)