Menu
Festrøyking på festival kan snart tilhøre en svunnen tid. Her ser vi publikum koser seg mens de norske hip-hop artistene Arif og Stig Brenner opptrer på Øyafestivalen i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB

Kreftforeningen ønsker røykeforbud på festivaler

I dag kan man fritt fyre opp sigaretten midt i folkemengden på musikkfestivaler. Det kan det snart bli slutt på.

Av NTB | 13.08.2022 05:10:44

Politikk: Hvis Kreftforeningen får det som de vil, kan festrøyking på festivaler bli forbudt. De ønsker seg røykfrie utendørskonserter og festivaler, skriver Aftenposten.

– Det er fordi mange vil få en triveligere opplevelse, og selvfølgelig også fordi vi generelt ønsker mindre røyking, sier generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross.

14 prosent av befolkningen i alderen 16–24 år er såkalte «festrøykere», ifølge tall fra SSB. I aldersgruppen 25–34 år er tallet 9 prosent.

I juni 2021 sendte Helse- og omsorgsdepartementet forslag til endringer i Tobakksskadeloven på høring. Ett av punktene foreslo røykeforbud på holdeplasser, utendørs idrettsarenaer og lekeplasser. Festivaler og utendørskonserter var i utgangspunktet ikke omfattet.

Statssekretær Ole Henrik Krat Bjørkholt (Ap) kommenterer spørsmålet slik i en e-post til Aftenposten.

– Regjeringen skal legge frem en ny tobakksstrategi våren 2023. I den forbindelse vil de også ta stilling til eventuelle utvidelser av røykeforbudet.

(©NTB)

Flere nyheter: