Menu
FOTO: Statsbygg

Krangler med Fylkesmannen om naust på Bokn

Fylkesmannen i Rogaland avslo naust-søknaden til en 81-åring på Sør-Bokn etter å ha sett på et kart. Nå har politikere i fylket engasjert seg i saken.

Av Egil M Solberg | 10.07.2020 07:53:27

Forvaltning: Fylkesmannen i Rogaland avslo naust-søknaden til en 81-åring på Sør-Bokn. Dette skjedde uten å dra på befaring til den båtavhengige sauebonden.

Det er 80 vinterfôrede dyr som beiter på tre veiløse øyer og bonden er avhengig av naustet.

Nå er det flere politikere som har engasjert seg i saken for å hjelpe sauebonden, skriver Aftenbladet.

– Det er rart at han ikke får tillatelse til å ha dette lille naustet stående. Jeg mener avslaget er merkelig, sier Frode Myrhol (FNB) til avisa.

En byggesøknad er allerede avslått i lys av den tidligere behandlingen hos Fylkesmannen i Rogaland. Dersom han klager, kan vi ta saken opp til politisk behandling. For min del er dette naustet uproblematisk, men jeg kan ikke si hva resten av posisjonspartiene mener, sier Myrhol til avisa.

Fylkesmannen klager på stor saksmengde og mangel på resurser til å dra på befaring. Dermed er det kart som er grunnlaget når de bestemmer skjebnen til folk.

Ap-politiker Jon Olav Runestad har også engasjert seg på vegne av sauebonden på Bokn.

– Vedtaket har store konsekvenser for bonden. Denne saken er med på underminerer legitimiteten til et embete, som har en viktig rolle i samfunnet. Dette kunne vært unngått om de hadde vært på Sør-Bokn og sett, kommenterer Runestad til avisa.

Flere nyheter: