reklame
Menu
22 mennesker ble drept i masseskytingen i Nova Scotia i Canada, som skal ha blitt utløst av en krangel mellom gjerningsmannen og kjæresten. Foto: AP / NTB scanpix

Krangel med kjæresten skal ha utløst masseskyting i Canada

Canadas verste masseskyting i historien, der 22 mennesker ble drept, ble utløst av en krangel mellom gjerningsmannen og kjæresten hans, ifølge politiet.

Av NTB | 24.04.2020 12:32:35

Kriminalitet og rettsvesen: Etter å ha kjørt rundt i Nova Scotia og skutt og drept både bekjente og tilfeldige, ble Gabriel Wortman etter 13 timer innhentet av politiet og drept.

Den 51 år gamle tannlegen satte også fyr på flere bolighus og politiet er fortsatt usikre på om det kan ligge flere ofre i brannruinene.

Masseskytingen ble ifølge en anonym politikilde utløst av en krangel mellom Wortman og kjæresten, som også ble skutt, men som skal ha overlevd.

Wortman drev tannlegeklinikken Atlantic Denture i Dartmouth, nær Halifax, men bodde deler av tiden i Portapique, 130 kilometer unna. Klinikken hans måtte stenge i mars som følge av koronapandemien.

Ifølge politiet skjøt og drepte han først flere personer og satte fyr på bolighus i Portapique, før han satte seg i bilen, kjørte rundt og skjøt vilkårlige mennesker på minst fire andre steder.

(©NTB)

Flere nyheter: