Menu
Annegret Kramp-Karrenbauer trekker seg fra kandidaturet som ny statsminster i Tyskland. Arkivfoto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix

Kramp-Karrenbauer trekker seg som kandidat til å etterfølge Merkel

Leder Annegret Kramp-Karrenbauer i Det kristendemokratiske partiet (CDU) trekker seg fra kandidaturet til å etterfølge Angela Merkel som statsminister.

Av NTB | 10.02.2020 10:46:04

Politikk: Kramp-Karrenbauer vil også trekke seg som partileder i sommer, ifølge en talsperson for CDU. Det skal hun ha fortalt partiet mandag.

Hun tok over som partileder i CDU da Merkel gikk av i 2018 og blir ofte omtalt som AKK.

Merkel har nærmest utpekt 57-åringen, som er Tysklands forsvarsminister, til å overta som partiets statsministerkandidat i valget i 2021.

Kramp-Karrenbauer har til tider vært i hardt vær, og hun har tidligere blitt kritisert også av egne partifeller for å være vag og retningsløs.

Siden hun avløste Merkel som partileder, har CDU tapt stemmer til De grønne og høyrenasjonalistene i Alternativ für Deutschland (AfD) i delstatsvalget i Thüringen. I april i fjor ble hun sterkt kritisert for en malplassert vits om toaletter til transkjønnede.

CDU mottok nylig krass kritikk, også fra Merkel, for å ha støttet AfD i valget av Thomas Kemmerich som ministerpresident i delstaten Thüringen. Dagen etter gikk Kemmerich av. CDU og resten av de etablerte tyske partiene samarbeider generelt ikke med AfD, som er blitt anklaget for å ha rasistiske holdninger.

(©NTB)

Flere nyheter: