Menu
Lars Haltbrekken i SV bekrefter at det har vært flere møter i det siste med kraftbransjen, som ønsker å få SV med på laget for å endre skattepakken som regjeringen har foreslått i statsbudsjettet. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

Kraftselskapene setter sin lit til SV i budsjettforhandlingene

Kraftselskapene har ikke gitt opp håpet om å få endret på skattepakken som regjeringen la fram i sitt forslag til statsbudsjett. De setter sin lit til SV.

Av NTB | 12.10.2022 00:11:22

Politikk: De siste dagene har bransjeorganisasjonen Energi Norge hatt flere møter med SV om saken, skriver Klassekampen.

Regjeringen er avhengig av støtte fra SV for å få budsjettet godkjent i Stortinget.

– Vi har hatt flere møter med SV, og jeg opplever at de forstår vårt budskap, og at de er opptatt av å løse dette, sier Eivind Heløe, fornybardirektør i Energi Norge.

Han representerer en kraftbransje som mener at den nye skatten – som skal gi 16 milliarder kroner i skatteinntekter til staten – vil strupe investeringer i vannkraft. Både bygging av nye kraftverk og oppgradering av eksisterende kan bli lagt i skuffen som følge av dette, noe flere kraftselskaper allerede har gitt signaler om.

Energipolitisk talsperson i SV, Lars Haltbrekken, bekrefter at de har hatt flere møter med kraftbransjen i det siste, og at de lytter til innspillene de kommer med.

Han understreker samtidig at med de store inntektene kraftselskapene har nå for tiden, så må de være forberedt på å betale mer til fellesskapet.

Haltbrekken sier SV er positive til oppgradering av eksisterende kraftverk, men ikke til nybygging.

(©NTB)

Flere nyheter: