Menu
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

Kraftkommuner gir penger til innbyggerne – men ikke på Haugalandet

I Sirdal får hver innbygger 3.000 kroner for dyr strøm. Det gir 15.000 kroner på konto til en familie på fem før jul. Så langt er det ikke tilsvarende planer i kommunene som eier Haugaland Kraft.

Av Egil M Solberg | 04.12.2021 11:45:08

Strømkompensasjon: Valle kommune skal dele ut 2.500 kroner i kontantstøtte til hver husstand. I Sirdal får hver innbygger 3.000 kroner for dyr strøm. Så langt skjer ikke dette for kommunene som eier Haugaland Kraft på Haugalandet eller i Sunnhordland.

Ordførerne i kommunene med de største eierpostene i Haugaland kraft er forespurt om det er lignende planer på Haugalandet, men så langt har ingen svart på våre henvendelser.

Haugaland Kraft kan gå mot et rekordresultat i 2021 med strømpriser langt over hva man hadde budsjettert med. I tillegg øker nettleien og dermed strømprisene og inntjeningen ved nyttår.

Ifølge tall fra Energi Norge ligger staten an til å få 30 milliarder kroner mer fra vannkraftproduksjonen i år enn i fjor. Kommunene kan plusse på rundt ni milliarder i økte inntekter. Forklaringen er de ekstreme prisene i kraftmarkedet.

Strømprissjokket de siste ukene og månedene fører nå også til prisstigning og dyrere mat.

Flere nyheter: