reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Turister med ansiktsmasker i sentrum av Milano søndag. Børsen i byen falt dagen etter over 4 prosent som følge av økende frykt for det nye koronaviruset. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB scanpix

Kraftige virus-fall på europeiske børser

Børsene i London, Frankfurt, Paris, Madrid og Oslo falt mandag over 3 prosent som følge av økt virusfrykt. Milano-børsen raste ned over 4 prosent.

Av NTB | 24.02.2020 12:01:21

Økonomi og næringsliv: Bakgrunnen for de kraftige børsfallene er meldinger om et økende antall smittede og døde i flere land. I Italia har ytterligere én person mistet livet, og det samlede antallet døde her er nå fire.

Den viktigste aksjeindeksen i Milano hadde mandag formiddag falt over 4 prosent. I London og Frankfurt var nedgangen på henholdsvis 3,4 og 3,7 prosent, og hovedindeksen på Oslo Børs hadde falt 3,5 prosent.

I Sør-Korea raste den viktigste aksjeindeksen ned 3,9 prosent i løpet av dagen. Da aksjehandelen ble avsluttet i Hongkong, hadde Hang Seng-indeksen falt 1,8 prosent.

I Shanghai var imidlertid utviklingen mer stabil. Kinesiske investorer er trolig blitt beroliget av nye tiltak som landets lederskap planlegger for å styrke økonomien – blant annet rentekutt og økonomisk støtte til områdene som er rammet av epidemien.

Utenfor Kina er Sør-Korea, Iran og Italia blant landene som er hardest rammet. I Italia er politifolk med ansiktsmasker utplassert ved veisperringer rundt flere byer nord i landet hvor det er innført karantene.

(©NTB)

Flere nyheter: