Menu
Det siste skjelvet i Puerto Rico løsnet en svær stein som rullet ned fra en klippe og knuste vegger i dette huset i Guanica lørdag morgen. Foto: Carlos Giusti / AP / NTB scanpix

Kraftige etterskjelv ryster Puerto Rico

Det siste i en serie etterskjelv på Puerto Rico har ført til at ødelagte bygninger kollapset lørdag. Skjelvene denne uka har lagt hjem og skoler i ruiner.

Av NTB | 12.01.2020 01:39:46

Ulykker og naturkatastrofer: Det første skjelvet lørdag hadde en styrke på 5,9 og ble ifølge U.S. Geological Survey registrert klokka 8.54 lokal tid 13 kilometer sørøst for Guanica, 5 kilometer under bakken. Det ble fulgt av en rekke små rystelser, inkludert et større etterskjelv på 5,2 bare to minutter etter det første.

Det er foreløpig ikke kommet melding om dødsfall eller alvorlige personskader.

Lørdagens skjelv følger fire dager etter tirsdagens kraftige jordskjelv på 6,4 i samme område. De siste 15 dagene har det vært ikke mindre enn 1.200 skjelv og rystelse, de fleste små og alle grunne.

Guvernør Wanda Vazquez har anslått at ødeleggelsene bare etter tirsdagens skjelv vil koste Puerto Rico 110 millioner dollar, i underkant av en milliard norske kroner. Da hadde 559 bygningsstrukturer fått skader.

(©NTB)

Flere nyheter: