Menu
Det blåste tirsdag friskt i Bergiselbakken før hopprennet i Innsbruck, som ble avlyst og flyttet til Bischofshofen. Foto: Geir Olsen / NTB

Kraftig vind førte til hoppavlysning i Innsbruck – to renn i Bischofshofen

Det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuken i Innsbruck måtte tirsdag avlyses på grunn av for kraftig vind i Bergisel-bakken.

Av NTB | 04.01.2022 16:23:59

Sport: Det ble en dag med mye vind og mye venting i bakken for skihopperne. Vinden skapte tidlig utfordringer for arrangørene. Først ble prøveomgangen avlyst, og deretter fulgte juryen opp med å utsette starten for 1. omgang fire ganger, først til 13.50, og så 14.10, 14.30 og til sist 15.00, som var siste frist for å få gjennomført én omgang.

Rennet skal i stedet avvikles i Bischofshofen onsdag. Der avsluttes også hoppuka torsdag, mens det blir nye verdenscuprenn der lørdag og søndag (lagkonkurranse).

Ifølge radiokommunikasjonen mellom FIS-direktør Sandro Pertile og hopptårnet blåste det opp mot 8 m/s på kulen i kastene. Det er langt over det som er forsvarlig.

– Det er utfordrende, men samtidig en lett avgjørelse å avlyse. Vi lar ingen sette utfor under uforsvarlige forhold, sa Pertile til TV 2 tidligere på dagen, før juryen tok avgjørelsen.

Værrapportene varslet at vinden skulle løye ved 14-tiden, men det kokte ned til at avlysning var eneste løsning.

Marius Lindvik er nummer to i hoppuka sammenlagt etter to renn. Han har 13,2 poeng fram til ledende Ryoyu Kobayashi, som jakter sin annen hoppukeseier.

– Det var greit med avlysning. Det er fønvind som er vanskelig å styre, og kastene er jo kraftigst utover kulen hvor vi er mest utsatt, sa Robert Johansson.

Onsdag blir det kvalifisering 13.00 og rennstart 16.30 i Bischofshofen. Torsdag er det kvalifisering 14.30 og rennstart 17.30 i hoppukeavslutningen.

– Takk for deres tålmodighet, men vi gjorde alt vi kunne for å få dette til, sa Pertile til hopperne og trenerne på kulen

– Vi var klare, og vi håper å kunne ta det med oss videre. Vi var offensive, men det er en fornuftig avgjørelse å avlyse. Ekstrarenn i Bischofshofen er ikke ufordelaktig for oss, sa landslagssjef Clas Brede Bråthen.

(©NTB)