Menu
Oslo 20220104. Illustrasjonsfoto: Oslo, heisekran, Barcode, boligbygging Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kraftig vekst i igangsetting av nye boliger

I januar var igangsettingen av nye boliger i Norge 72 prosent over samme måned i fjor. Det viser nye tall fra Boligprodusentenes Forening

Av NTB | 17.02.2022 11:11:19

Økonomi og næringsliv: Boligprodusentenes Forening la torsdag fram januartallene for salg og igangsetting av nye boliger. Her kommer det fram at igangsettingen av nye boliger i januar er 72 prosent over januar i fjor.

Totalt ble det igangsatt 26.118 nye boliger siste tolvmånedersperiode, noe som er 11 prosent over forrige tolvmånedersperiode.

Tallene viser også at salget av nye boliger gikk ned en prosent i januar, sammenlignet med samme måned i fjor, mens salget de siste tre månedene ligger 17 prosent under samme periode i fjor.

– Året starter med flere usikkerhetsfaktorer i nyboligmarkedet og vi er bekymret for hvordan de høye materialkostnadene, energiprisene, renteutviklingen og det kommende lønnsoppgjøret vil påvirke salg og igangsetting av nye boliger i 2022, sier administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, Per Jæger.

– Etter rekordåret 2021 ser vi at salget av nye fritidsboliger normaliseres, sier Jæger.

Salget av nye fritidsboliger hittil i år ligger 53 prosent under fjoråret, mens igangsettingen av nye fritidsboliger hittil i år er 2 prosent under 2021.

(©NTB)

Flere nyheter: