Menu
På Melkøya utenfor Hammerfest ble det søndag kveld målt vindkast opp i 43,6 meter i sekundet. Det er ventet vind opp i orkans styrke i løpet av natten i deler av Troms og langs kysten av Finnmark. Politiet ber folk holde seg innendørs. Flere veier er stengt. Arkivfoto: Bjørnar Lunga / NTB

Kraftig uvær i Finnmark – vogntog veltet

Et vogntog veltet over på Kvalsund bru ved Hammerfest søndag kveld. Årsaken var kraftig vind på stedet. Politiet ber folk holde seg innendørs.

Av NTB | 28.02.2022 00:34:01

Vær: Selve traileren var tom for gods og føreren av vogntoget ble reddet ut av brannmannskapene som kom til stedet.

Han ble ikke skadd i ulykken, melder politiet i Finnmark på Twitter.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 22.08 søndag kveld.

Under en halvtime senere kom det melding om et stillas som holdt på å falle ned på riksvei 94. Stillaset er rigget opp i forbindelse med bygging av det nye sykehuset i Hammerfest. Det vurderes å stenge veien.

Uværet rammer også deler av Troms og stenger flere veier i Troms og Finnmark.

E6 over Kvænangsfjellet ble tidligere søndag stengt på grunn av uværet. Det gjør det umulig å kjøre mellom Troms og Finnmark. Ny vurdering skal gjøres mandag morgen. Også E6 Hatter i Porsanger/Hammerfest er stengt av samme grunn. Der skal ny vurdering gjøres i natt.

Søndag kveld ble det observert vindkast på 46 m/s ved Hekkingen fyr i Troms og 43,6 m/s ved Melkøya. Ved Hammerfest lufthavn ble det målt vindkast på opp mot 40,5 m/s, melder Meteorologisk institutt i farevarselet.

I kombinasjon med vestavinden kan det bli en signifikant bølgehøyde på mellom seks og ti meter langs kysten.

Uværet er ventet å øke i styrke utover natten.

Klokken 23.33 opplyser politiet at det er meldt vindkast på opptil 37 meter i sekundet (m/s) i Hammerfest. Politiet får meldinger om at takplater, boder og busskur har blitt tatt av vinden og oppfordrer folk om å sikre løse gjenstander og holde seg innendørs.

Yr oppgraderte sitt farevarsel søndag kveld fra gult til oransje nivå. I oppdateringen heter det at det ventes vestlig sterk storm til orkan utsatte steder med lokalt svært kraftige vindkast på 38–43 m/s. På kysten vil det lokalt komme ekstremt kraftige vindkast på over 43 m/s.

(©NTB)

Flere nyheter: