Menu
På Melkøya utenfor Hammerfest ble det søndag kveld målt vindkast opp i 43,6 meter i sekundet. Det er ventet vind opp i orkans styrke i løpet av natten i deler av Troms og langs kysten av Finnmark. Politiet ber folk holde seg innendørs. Flere veier er stengt. Arkivfoto: Bjørnar Lunga / NTB

Kraftig uvær i Finnmark – vogntog veltet

Søndag kveld veltet et vogntog på Kvalsund bru ved Hammerfest. Årsaken var kraftig vind på stedet. Mandag morgen er det ikke meldt om flere alvorlige hendelser.

Av NTB | 28.02.2022 06:03:09

Vær: Mandag morgen opplyser 110-sentralen i Finnmark på Twitter at brannvesenet rundt i Finnmark har vært ute på til sammen 19 små og store oppdrag, alt fra vanninntrengning til sikring av tak og båter. Hardest rammet ble Hammerfest.

Det er ikke meldt om noen alvorlige hendelser i løpet av natten.

Episoden med vogntoget førte til at Kvalsund bru ble stengt. Selve traileren var tom for gods og føreren av vogntoget ble reddet ut av brannmannskapene som kom til stedet.

Han ble ikke skadd i ulykken, melder politiet i Finnmark på Twitter. Politiet fikk melding om ulykken klokken 22.08 søndag kveld.

Broen må befares når det blir lyst før opprydningsarbeidet kan starte og det kan besluttes om den kan åpnes eller ikke, opplyser Vegtrafikksentralen.

Under en halvtime senere kom det melding om et stillas som holdt på å falle ned på riksvei 94. Stillaset er rigget opp i forbindelse med bygging av det nye sykehuset i Hammerfest.

Uværet rammet også deler av Troms og stengte flere veier i Troms og Finnmark.

E6 over Kvænangsfjellet ble tidligere søndag stengt på grunn av uværet. Det gjør det umulig å kjøre mellom Troms og Finnmark. Ny vurdering skal gjøres mandag morgen. Også E6 Hatter i Porsanger/Hammerfest er stengt av samme grunn.

Flere andre veistrekninger ble stengt i løpet av natt til mandag. Det gjelder blant annet E6 Sennafjellet, E69 Skarsvåg – Nordkapp og flere fylkesveier.

Søndag kveld ble det observert vindkast på 46 m/s ved Hekkingen fyr i Troms og 43,6 m/s ved Melkøya. Ved Hammerfest lufthavn ble det målt vindkast på opp mot 40,5 m/s, melder Meteorologisk institutt i farevarselet.

Klokken 23.33 opplyste politiet at det er meldt vindkast på opptil 37 meter i sekundet (m/s) i Hammerfest. Politiet fikk meldinger om at takplater, boder og busskur hadde blitt tatt av vinden og oppfordret folk om å sikre løse gjenstander og holde seg innendørs.

Yr oppgraderte sitt farevarsel søndag kveld fra gult til oransje nivå. I oppdateringen heter det at det ventes vestlig sterk storm til orkan utsatte steder med lokalt svært kraftige vindkast på 38–43 m/s. På kysten vil det lokalt komme ekstremt kraftige vindkast på over 43 m/s.

(©NTB)

Flere nyheter: