Menu
Prisen på nordsjøolje skjøt i været etter at markedet åpnet mandag. En halvtime etter åpning hadde den steget med nesten 9 prosent til nesten 129 dollar fatet. På bildet Oseberg-feltet i Nordsjøen. Foto: Helge Hansen / NTB

Kraftig oljeprishopp – opp nesten 9 prosent

Prisen på nordsjøolje skjøt i været etter at markedet åpnet mandag. En halvtime etter åpning hadde den steget med nesten 9 prosent til nesten 129 dollar fatet.

Av NTB | 07.03.2022 01:03:35

Krig og konflikter: På toppen like etter åpning var prisen 139 dollar fatet, en stigning på 18 prosent, ifølge Bloomberg.

Prisøkningen kom etter en økning på 21 prosent i forrige uke. Også prisen på amerikansk WTI-olje steg med rundt 10 prosent, og toppet seg på nesten 128 dollar per fat. CNBC skriver at det er den høyeste prisen på WTI-olja på 13 år.

Av Bloomberg knyttes prisstigningen til diskusjoner mellom USA og allierte om et mulig handelsforbud for russisk olje, som svar på Russlands invasjon av Ukraina.

– Vi snakker nå med våre europeiske partnere og allierte om å på en koordinert måte se på mulighetene for å forby import av russisk olje, sa USAs utenriksminister Antony Blinken til CNN søndag. Samtalene handler også om å «sikre at det fortsatt er en sunn forsyning av olje i markedet», sa Blinken.

På slutten av fjoråret var Russland verdens fjerde største eksportør av råolje og petroleumsprodukter etter Canada, Mexico og Saudi-Arabia, ifølge amerikanske myndigheter.

(©NTB)

Flere nyheter: