Menu
Oljeproduksjon ved Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen. Arkivfoto: Carina Johansen / NTB

Kraftig oljeprisfall – nordsjøolje gikk ned mot 100 dollar fatet

Oljeprisen sank kraftig natt til tirsdag. For første gang siden februar kostet et fat nordsjøolje ned mot 100 dollar, før den hentet seg inn noe.

Av NTB | 15.03.2022 04:10:14

Økonomi og næringsliv: Både nordsjøolja og amerikansk lettolje var ned rundt 6 prosent omtrent en time etter handelsstart.

Etter å nesten ha gått under 100-dollargrensa, stabiliserte nordsjøolja seg på en pris på drøyt 102 dollar fatet. Den amerikanske lettolja stabiliserte seg på litt under 99 dollar fatet.

Nyhetsbyrået AFP knytter nedgangen til sviktende etterspørsel i Kina, der deler av industrien er stengt ned på grunn av koronasmitte.

I det kinesiske teknologisenteret Shenzhen har 17 millioner innbyggere fått beskjed om å holde seg hjemme, og teknologigiganter som Huawei og Tencent er blant dem som rammes av nedstengningen.

Også Foxconn, som er leverandør til Apple, har fått pålegg om å stenge.

Den store prisnedgangen kommer bare en uke etter at oljeprisen skjøt i været på grunn av bekymring for forsyningene som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

8. mars i år lå nordsjøolje opp mot 130 dollar fatet. Den høyeste prisen gjennom tidene var drøyt 147 dollar fatet i 2008.

Flere nyheter: