Menu
Det er igjen lov å reise ut i Europa uten å gå i karantene etterpå, noe som merkes hos reiseselskapene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kraftig økning i salget av charterreiser etter nye reiseråd

Etter at de nye reiserådene kom på fredag, har det vært et kraftig oppsving i bestillinger av flyreiser til Europa.

Av NTB | 13.07.2020 14:03:21

Fritid: Charterselskapet Ving tredoblet salget av reiser i løpet av helgen som gikk, skriver E24 og Aftenposten.

– I de tre dagene etter at reiserådene kom, har vi sett en kraftig økning sammenlignet med de tre dagene før, sier administrerende direktør Christian Grønli.

Også søk etter flyreiser har økt kraftig. Hos reiseoperatøren Tui var det en økning i søketrafikken på 300 prosent fredag sammenlignet med samme dag uken før.

På reiseportalen til Finn.no gikk søk etter flyreiser med vanlige rutefly opp 73 prosent fredag sammenlignet med fredagen før. For charterreiser og pakketurer ble det søkt hele 442 prosent mer.

– Jeg har ikke sett noe lignende før. Det tok av som en rakett mens reiserådene ble gitt, sier sjef for Finn reise, Terje Berge.

Også byene det ble søkt mest på, endret seg, viser tall fra Finn. I uke 27 toppet fire norske byer – Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim – listen over destinasjonene som ble mest søkt på. I forrige uke var det imidlertid store endringer her. Mens Oslo fortsatt lå på topp, snek Alicante og London seg inn på plassene bak, foran Bergen og Malaga.

(©NTB)

Flere nyheter: