Menu
I tillegg til produkter fra Israel, er det økt etterspørsel etter vin fra Tsjekkia, Georgia og Libanon. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Kraftig økning i salg av israelsk vin i Norge

Nordmenn kjøpte fire ganger mer israelsk vin i 2019, enn året før, viser tall fra Vinmonopolet.

Av NTB | 10.03.2020 00:16:50

Økonomi og næringsliv: Det ble solgt 1.188 liter israelsk vin på Vinmonopolet i 2019, mot 249 liter israelsk vin året før. Det er altså over en firedobling av salget på ett år, skriver Dagen.

Det var 15 israelske viner til salgs på Vinmonopolet i 2019, mot sju viner året før. Samtlige stammer fra vinmarker rundt Tel Aviv.

I tillegg selges viner produsent på Golanhøydene. Disse er ikke registrert som israelske, selv om de er produsert av israelske vinbønder. Dette salget har holdt seg stabilt på rundt 4.000 liter de siste to årene.

– En generell trend er vekst for en rekke vinland som tradisjonelt har solgt lite i Norge, sier kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet.

I tillegg til produkter fra Israel, er det økt etterspørsel etter vin fra Tsjekkia, Georgia og Libanon.

Vinmonopolet merker at nordmenn i større grad etterspør viner som er laget på en spesiell måte, som kosher. Det er en betegnelse på mat og drikke som er tillatt for troende jøder å konsumere.

(©NTB)

Flere nyheter: