Menu
Mange av tilfellene i Daegu knyttes til en kirke som tilhører den kristne Shincheonji-sekten. Bildet er tatt ved kirken torsdag. Foto: AP/NTB scanpix

Kraftig økning i nye smittetilfeller i Sør-Korea

Det er påvist 142 nye tilfeller av det nye koronaviruset i Sør-Korea. Totalt er dermed 346 personer smittet i landet som er hardest rammet etter Kina.

Av NTB | 22.02.2020 07:01:17

Medisin og helse: Lørdag opplyste myndighetene i Sør-Korea om 229 nye smittetilfeller. Dermed er 433 personer smittet, noe er over en femdobling siden torsdag.

Minst 95 av de smittede var pasienter eller ansatte ved et psykiatrisk sykehus i byen Cheongdo, de fleste pasienter.

Til sammen to personer i Sør-Korea er døde som følge av virussykdommen etter et nytt dødsfall lørdag. Begge var pasienter ved sykehuset.

Ifølge myndighetene er 9.300 medlemmer av sekten nå enten i karantene eller blitt bedt om å holde seg hjemme.

Sørkoreanske myndigheter har erklært krisetilstand i Daegu grunnet spredningen av viruset. Ordføreren i byen, Kwon Young-jin, har oppfordret byens 2,5 millioner innbyggere til å holde seg innendørs.

Tallet på smittede har steget til 29, de fleste i Lombardia.

Over 50.000 mennesker i en rekke småbyer i regionen er bedt om å holde seg hjemme i frykt for at viruset skal spre seg.

Italias helseminister har også lagt ned forbud mot alle offentlige tilstelninger – som karnevalsfeiring, gudstjenester og idrettsarrangementer, i opptil en uke.

Medregnet de over 630 smittede passasjerene om bord i cruiseskipet Diamond Princess, er totalt 755 personer i Japan smittet av det nye koronaviruset.

Til sammen tre personer i Japan har omkommet som følge av viruset.

Mens Sør-Korea er landet som er hardest rammet etter Kina, er utbruddet på Diamond Princess er det største utenfor Kina, med passasjerer fra 50 ulike land.

Fredag gikk iranerne til stemmeurnene for å velge nasjonalforsamling. Flere var iført ansiktsmasker, og apotek ble tomme for masker og hånddesinfeksjonsmiddel på valgdagen.

Tallet på døde fra det nye koronaviruset i Kina har imidlertid steget til 2.345 etter ytterligere 109 dødsfall. Flesteparten av de nye dødsfallene var i Hubei-provinsen, opplyser myndighetene.

Det totale antallet smittede personer i Kina er nå over 76.000.

Blant de smittede i landet er også over 200 medlemmer av den kristne Shincheonji-sekten. Sekten er svært aktiv i storbyen Daegu, men også i nærliggende Cheongdo, som er fødestedet til sektens grunnlegger.

To personer i Italia er nå døde som følge av virussykdommen. Fredag bekreftet italienske myndigheter at en 78 år gammel mann fra Veneto-regionen nordøst i landet var død. Dagen etter kom beskjeden om at en kvinne er død i Lombardia-regionen.

Også i Japan øker antall smittede. Åtte personer er nå diagnostisert med viruset på øya Hokkaido nord i Japan, ifølge den japanske kringkasteren NHK.

Også i Iran har det vært en økning i smittetilfeller denne uken. Lørdag var det meldt om til sammen 28 smittede. Fem av dem er døde.

Kinesiske myndigheter opplyser lørdag at tilsiget av nye smittetilfeller i Kina er fallende. Antallet nye smittetilfeller er 397. Tallet på nye tilfeller var til sammenligning 889 fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: