Menu
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Kraftig nedgang i nye sykmeldte med koronarelaterte diagnoser

Foreløpige tall fra Nav viser at det ble 49.400 nye personer med legemeldt sykefravær i forrige uke. Det er 9.400 færre enn uken før.

Av NTB | 14.03.2022 12:25:26

Medisin og helse: 22.400 personer ble sykmeldt med koronarelaterte diagnoser. Det er en nedgang på 8.900 personer (28 prosent) fra uken før, opplyser Nav.

Nedgangen i antall nye sykmeldte sist uke er nesten utelukkende drevet av nedgangen i nye sykmeldte med koronarelaterte diagnoser. Nye sykmeldte med ikke-koronarelaterte diagnoser er på samme nivå som uken før.

Den kraftige nedgangen kan være en indikasjon på at smittetoppen for omikron er nådd, sier statistikksjef Ulf Andersen i Nav.

Tallene er ikke sesongjustert og viser ikke varigheten på sykefraværet eller egenmeldt sykefravær, men gir likevel et tydelig bilde av årsaken til det høye sykefraværet, ifølge Nav.

Antall nye personer som ble sykmeldt i forrige uke, er 18.800 flere enn i samme uke i fjor.

Lavest andel var innen undervisning med 38 prosent. Helse- og sosialtjenester, som har flest nye sykmeldte, lå på 44 prosent.

Totalt er det flere nye tilfeller av sykemeldte blant kvinner (28.700) enn menn (20.800).

For første gang siden begynnelsen av februar (uke 5) er det nå et mindretall (45 prosent) av alle nye sykmeldte personer i forrige uke som hadde koronarelaterte diagnoser.

Blant alle nye sykemeldte var andelen med koronarelaterte diagnoser størst innen yrkesgruppene varehandel og faglig, vitenskapelig og teknisk tjenesteyting, begge med 52 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: