Menu
Det var en kraftig nedgang i antall reiser som følge av koronarestriksjonene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kraftig nedgang i antall reiser under koronautbruddet

Hytteforbud, lokale karanteneregler og digitale møter førte til det laveste antall reiser målt av SSB siden de startet sin reisestatistikk i 2002.

Av NTB | 26.05.2020 09:02:57

Fritid: Nordmenn foretok 4,1 millioner reiser i første kvartal 2020, som er 2,1 millioner færre reiser enn samme kvartal året før, viser tallene fra Statistisk sentralbyrå.

Det var nedgang for alle typer reiser.

Det ble foretatt om lag 1,1 millioner utenlandsreiser i første kvartal i år. Sammenlignet med første kvartal 2019 er dette en nedgang på 19 prosent. For innenlandsreiser var det en mer dramatisk tilbakegang. Det ble foretatt om lag 3 millioner innenlandsreiser, en nedgang på hele 38 prosent.

Antall yrkesreiser ble nær halvert, og nedgangen var størst blant yrkesreiser innenlands. SSB har aldri målt lavere tall for yrkesreiser i første kvartal.

– Mer bruk av hjemmekontor og digitale løsninger for møtevirksomhet har antakeligvis bidratt til at antall yrkesreiser falt såpass mye, påpeker SSB.

For feriereiser var nedgangen 30 prosent, noe som tilsvarer 1,3 millioner færre reiser enn i første kvartal 2019. Hytteforbudet og lokale karantenebestemmelser i kommunene får skylden for nedgangen. Man må tilbake til første kvartal i 2016 for å finne lignende tall.

(©NTB)

Flere nyheter: