reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
LO-leder Hans-Christian Gabrielsen kan glede seg over nesten 20.000 nye medlemmer det siste året. Foto: Vidar Ruud / NTB

Kraftig medlemsvekst i LO – nærmer seg én million medlemmer

Nye medlemmer har strømmet til LO under koronapandemien. 20.000 nye medlemmer det siste året gjør at organisasjonen nå nærmer seg én million medlemmer.

Av NTB | 04.12.2020 11:08:27

Medisin og helse: Tallene for tredje kvartal viser et totalt medlemstall på 966.864 medlemmer. Det er en økning på 19.377 medlemmer det siste året, og brorparten har kommet under koronakrisen, skriver FriFagbevegelse.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen tror økningen er en korona-effekt, og at folk søker trygghet i urolige tider.

Til Børsen, som omtalte saken først, sier Gabrielsen at LO under hele koronakrisen har vært opptatt av å sikre tryggheten og inntekten til folk.

Han trekker fram utvidelse av permitteringsperioden til 52 uker, høyere dagpengesatser for de permitterte og arbeidsledige, samt lønnstilskudd til bedriftene som tar de ansatte raskere tilbake i jobb.

– Dette er tiltak som aldri hadde kommet på plass uten at LO hadde presset kraftig på, sier Gabrielsen.

På arbeidsgiversiden kan Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) melde om 3.000 nye medlemsbedrifter så langt i år. Disse sysselsetter over 21 000 årsverk, skriver Børsen.

(©NTB)

Flere nyheter: