reklame for Sheiken Bowling
Menu
En butikkansatt i Iwaki i Japan rydder opp etter at et kraftig jordskjelv onsdag kveld rystet Fukushima-området. Foto: Kyodo / AP / NTB

Kraftig jordskjelv rystet Japan

To mennesker har omkommet og mange er skadd i det kraftige jordskjelvet som rammet nordøstkysten av Japan onsdag. Det er ikke meldt om store materielle skader.

Av NTB | 16.03.2022 21:40:10

Ulykker og naturkatastrofer: Jordskjelvet ble målt til styrke 7,3 og hadde sitt senter 60 kilometer under havbunnen, rundt 80 kilometer nordøst for atomkraftverket i Fukushima. Det inntraff rundt klokka 21.30 onsdag kveld lokal tid.

Skjelvet kunne også merkes i Tokyo, rundt 300 kilometer unna, og det ble sendt ut varsel om en tsunamibølge på opptil 1 meter. Den største bølgen som nådde land, ble imidlertid målt til 30 centimeter, og natt til torsdag ble tsunamivarselet avblåst.

To mennesker er bekreftet omkommet i skjelvet, en i Fukushima-regionen, og en i naboregionen Miyagi, ifølge myndighetene. Samlet er mer enn 90 mennesker skadd, fordelt på flere regioner.

De største materielle skadene synes å være unngått. Japan har strenge sikkerhetsregler for bygninger, som skal beskytte mot store ødelegger i et land der det jevnlig er jordskjelv.

Skjelvet førte imidlertid til at over 2 millioner husholdninger midlertidig mistet strømmen, 700.000 av dem i Tokyo-området.

Da Fukushima-området ble rammet av et kraftig jordskjelv i mars 2011, omkom rundt 16.000 mennesker, de fleste i tsunamien som fulgte. Skjelvet den gang hadde en styrke på 9 og førte til store skader på atomkraftverket i Fukushima.

Tokyos strømselskap Tepco opplyser at det ikke er påvist noe unormalt ved driften av Fukushima-kraftverket etter onsdagens skjelv.

Skjelvet er det kraftigste jordskjelvet som er registret så langt i år, ifølge Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.

(©NTB)

Flere nyheter: