Menu
Brannvesenet i Hualien-provinsen i Taiwan leter etter fastklemte mennesker etter jordskjelvet søndag. Foto: Hualien County Fire Department / AP / NTB

Kraftig jordskjelv på Taiwan

Flere bygninger raste sammen og minst én person mistet livet da et kraftig jordskjelv rystet østkysten av Taiwan søndag.

Av NTB | 18.09.2022 17:20:43

Ulykker og naturkatastrofer: Skjelvet hadde en styrke på 6,8, og det var kraftigere enn skjelvet som inntraff lørdag med en styrke på 6,6 som ble etterfulgt av flere etterskjelv.

Flere bygninger raste sammen i søndagens skjelv, og mange mennesker ble innesperret. Men så langt ser det ut til at de fleste er reddet ut i live. Det er bare kommet melding om ett dødsfall. En mann mistet livet da en tre etasjer høy sementfabrikk i Hualien-provinsen raste sammen. I tillegg melder det kinesiske nyhetsbyrået CNA at minst fire personer er skadd og sendt til sykehus.

I byen Yuli mistet flere tusen husstander strømmen, og en veibro raste sammen. Et jordskred førte også til at 400 turister ble isolert på et fjell utenfor byen.

Skjelvet førte også til at deler av togtrafikken ble innstilt, og et tog sporet av da deler av et tak på en bygning like ved, falt ned på togskinnene. Ingen av passasjerene ble skadd, opplyser myndighetene.

Episenteret for skjelvet var rundt 42 kilometer nord for Taitung-provinsen i Taiwan, og er det kraftigste skjelvet som har rammet landet hittil i år.

Taiwan rammes ofte av jordskjelv ettersom øya ligger like ved der to tektoniske plater møtes. Det forrige skjelvet var lørdag kveld lokal tid ved kysten av byen Chenggong, og hadde en styrke på 6,6.

(©NTB)

Flere nyheter: