Menu
Aksjehandler John Romolo inne på New York Stock Exchange torsdag. Fallet fra de amerikanske børsene torsdag spredte seg til de asiatiske, som alle startet med nedgang fredag i frykt over konsekvensene fra koronaviruset. Foto: Richard Drew / AP/ NTB scanpix

Kraftig fall på verdens børser

Børsene i Asia falt på ukas siste handledag, og europeiske børser fulgte etter.

Av NTB | 06.03.2020 11:31:28

Økonomi og næringsliv: Nikkei-indeksen i Tokyo falt med 2,7 prosent fredag og endte på 20.749,75 poeng.

Hang Seng-indeksen i Hongkong falt med 2,3 prosent, Shanghai Composite Index falt med 1,2 prosent og Shenzhen Composite Index med 0,7 prosent.

Kospi-Indeksen i Sør-Korea falt med 2,16 prosent, hovedindeksen i Australia med 2,86 prosent og Mumbai Sensex-indeksen i India med 2,4 prosent.

Europeiske børser fulgte etter i fallet og var rundt 3 prosent ned fredag formiddag.

Cac 40-indeksen i Paris var 3,3 prosent ned i 11-tida, FTSE-indeksen i London 2,6 prosent ned, DAX-indeksen i Frankfurt var 3 prosent ned og hovedindeksen i Milano var 3,5 prosent ned.

Oslo Børs falt også, og var i 11-tida fredag ned 3,5 prosent.

Fallet skjer etter et nytt kraftig fall på amerikanske børser torsdag, noe analytikere mener skyldes økt frykt for koronaviruset som nå også sprer seg i USA.

Dow Jones stupte med 3,6 prosent torsdag, riktignok etter å ha klatret 4,5 prosent dagen i forveien i det som har vært en børsuke preget av store svingninger.

(©NTB)

Flere nyheter: