Menu
Europeiske børser stupte mandag morgen. Foto: AP / NTB scanpix

Kraftig fall på europeiske børser

Europeiske børser faller kraftig i morgentimene, og både i London og Frankfurt er nedgangen på rundt 8 prosent.

Av NTB | 09.03.2020 12:31:47

Økonomi og næringsliv: DAX-indeksen i Frankfurt var ned 10,2 prosent, mens CAC 40 Paris gjorde det marginalt dårligere med en nedgang på 10,3 prosent da klokken passerte 14.40.

Da hadde børsene på Wall Street åpnet med en nedtur på 7 prosent etter åpning, noe som utløser automatisk stopp i handelen i et kvarter.

På London-børsen var ikke fallet tosifret, men en nedgang på 9,4 prosent på FTSE 100-indeksen noen timer før dagen er omme, er ikke noe å rope hurra for.

Nedturen kommer etter at USAs president Donald Trump onsdag varslet innreiseforbud fra alle Schengen-land i 30 dager. Det hjalp heller ikke at et ventet rentekutt fra Den europeiske sentralbanken (ESB) uteble. Riktignok kom banken med stimulerende tiltak som en kraftig økning i kjøp av obligasjoner og midlertidig unntak fra bankenes kapitalkrav, men det var ikke nok til å løfte børsene.

Også i byer som Madrid, Milano, Stockholm og København falt de viktigste indeksene kraftig torsdag formiddag.

Asia ble også sterkt berørt av ringvirkningene av viruspandemien, og det var bred nedgang torsdag. I Tokyo falt Nikkei-indeksen 4,4 prosent, mens i Australia falt hovedindeksen 7,4 prosent, noe som er det største fallet siden finanskrisen i 2008.

(©NTB)

Flere nyheter: