reklame for Sheiken Bowling
Menu
Brannvesenet forsøker å begrense brannen som er brutt ut i en flermannsbolig i Haugesund fredag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Kraftig boligbrann i Haugesund – flere leiligheter er overtent, ifølge politiet

En firemannsbolig sto i full fyr i Haugesund fredag ettermiddag. Tre personer ble sendt til legevakten etter å ha pustet inn røyk.

Av NTB | 02.12.2022 15:48:28

Ulykker og naturkatastrofer: – Det er to firemannsboliger som ligger tett i tett. Brannen oppsto i den sørligste. Fem personer er registrert her, og alle er gjort rede for. Der pågår det nå en kontrollert nedbrenning, sa operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sørvest politidistrikt til Haugesunds Avis litt etter klokken 17.

Det var full overtenning i flere av leilighetene. Brannen spredte seg også til tvillingbygget i nord, og de to nærmeste leilighetene har fått betydelige skader, men brannmannskapene klarte å hindre spredning videre nordover.

Politiet kan ikke si noe om årsaken til at det har begynt å brenne, men sier at det ser ut til at brannen har startet i en leilighet i det sørligste bygget og spredt seg videre.

Over 30 personer ble evakuert. Tre personer ble sendt til legevakten – to som var tilknyttet leilighetene og én som løp inn i området for å hjelpe dem.

Politiet fikk melding om brannen i Bjørgvingata klokka 15.30 fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: