reklame for Utvik Autoservice
Menu
Erling Braut Haaland tenker neppe på aksjekursen når han scorer mål for Borussia Dortmund. Foto: Jens Meyer / AP / NTB scanpix.

Kraftig aksjefall for Haalands klubb – tyrkiske klubber i været

Tre firedeler av børsnoterte europeiske fotballklubber har opplevd aksjefall i 2020. Virkelig ille har det vært for Borussia Dortmund.

Av NTB | 30.07.2020 09:48:12

Sport: Erling Braut Haalands klubb har mistet 34 prosent av aksjeverdien så langt i 2020, viser en oversikt Finansavisen har laget. Bare for Benfica i Portugal har utviklingen vært verre.

Koronautbruddet satte en brå stopper for fotball i mars, med påfølgende tapte inntekter. Selv om fotballen igjen ruller de fleste steder, er det uten tilskuere og situasjonen er fortsatt vanskelig for mange.

En vektet portefølje av aksjer i 20 europeiske toppklubber har så langt i år gitt en negativ avkastning på 17,7 prosent.

Også Manchester United har fått barbert børsverdien kraftig, og er ned 25 prosent på New York-børsen. Klubben er nå verdsatt til 22,4 milliarder kroner, ifølge Finansavisen.

Tyrkiske klubber skiller seg ut i oversikten med positiv utvikling på børsen. Alexander Sørloths Trabzonspor kan vise til en formidabel kursstigning, og aksjen er opp 84 prosent så langt i 2020.

(©NTB)

Flere nyheter: