Menu
I Bergamo har antallet døde mennesker ført til at militæret må frakte kister til andre byer i Italia for å få unna kremasjoner. Foto: Massimo Paolone / AP / NTB scanpix.

Nesten 800 døde av korona i Italia i dag

Ytterligere 793 koronasmittede mennesker har mistet livet i Italia, det høyeste tallet på ett døgn siden epidemien brøt ut i landet.

Av NTB | 21.03.2020 19:46:38

Medisin og helse: Italia er det landet i verden hvor flest har dødd som følge av koronapandemien, til sammen har 4.825 mistet livet. Det tilsvarer 38,3 prosent av det globale antallet virusofre.

Globalt har nå koronaviruset kostet over 12.000 mennesker livet.

Kun siden fredag har dødstallet steget med 1.420, og det til tross for regjeringens omfattende tiltak for å få bukt med pandemien.

Italia har siden 12. mars vært stengt ned så langt det lar seg gjøre på grunn av spredningen av koronaviruset, men utbruddet fortsetter å øke i tempo. Landet har blitt det nye episenteret for viruset som først ble oppdaget i desember i Kina i fjor.

Regionen der blant annet storbyen Milano ligger, er hardt rammet av virusutbruddet. Totalt har 3.095 mennesker dødd i Lombardia som følge av epidemien

Antall smittede har økt med 3.251 til 25.515, opplyser den regionale helsesjefen Giulio Gallera lørdag.

Totalt i Italia er 53.578 bekreftet smittet av koronaviruset. Det er en økning på mer enn 6.500 siden fredag. Blant de først smittede er drøyt 6000 erklært friske igjen.

Rundt 70 kister ble kjørt av gårde over natten slik at de døde kunne kremeres i en annen region, melder nyhetsbyrået Ansa lørdag.

Bare på fredag døde nesten 90 personer i Bergamo.

– Vi håper at vi snart ser lys i enden av tunnelen, men foreløpig ser vi ikke det, sa ordfører Giorgio Gori.

De fleste bor i Europa, som har hatt 7.199 dødsfall.

I Asia har viruset kostet 3.459 mennesker livet, hvorav 3.255 av dem i Kina.

Bare i Lombardia har dødstallene økt med 564 siste døgn, opplyser offentlige tjenestemenn ifølge nyhetsbyrået Reuters.

I Bergamo må militære kjøretøy frakte kister til andre italienske byer, da byen for lengst er gått tom for plass for de døde.

Totalt har 12.592 mennesker dødd av koronaviruset verden over.

(©NTB)

Flere nyheter: