Menu
Storbritannias helseminister Matt Hancock sier at en koronamutasjon, som trolig stammer fra Sør-Afrika, er registrert på i landet. Foto: Kirsty Wigglesworth, AP / NTB

Koronavariant knyttet til Sør-Afrika oppdaget i Storbritannia

En ny mutasjon av koronaviruset, som trolig har oppstått i Sør-Afrika, har dukket opp i Storbritannia, sier helseminister Matt Hancock.

Av NTB | 23.12.2020 17:08:07

Medisin og helse: Det er registrert to smittetilfeller med den nye mutasjonen. Begge to er kontakter av folk som har reist fra Sør-Afrika i løpet av de siste ukene, opplyser Hancock onsdag.

Storbritannia innfører nå reiserestriksjoner for folk som kommer fra Sør-Afrika. Alle reisende som har ankommet fra Sør-Afrika de siste to ukene må isolere seg umiddelbart, sier Hancock.

Forrige uke ble en ny mutasjon av koronaviruset, som ifølge britiske forskere kan være opp mot 70 prosent mer smittsom, oppdaget i Storbritannia. Det fikk en rekke land til å innføre strenge reiserestriksjoner til og fra Storbritannia og britiske myndigheter til å stramme inn koronarestriksjonene.

En annen mutasjon dukket opp i Sør-Afrika for få dager siden. Den er dominerende i landets andre virusbølge, ifølge forskere. Flere land har også innført reiserestriksjoner til og fra Sør-Afrika.

Forskere antyder at den sprer seg raskere. Den raske smitteutviklingen i landet er mye skarpere og kommer mye tidligere enn ventet i andre bølge.

Sør-Afrika har mer enn doblet antallet nye smittetilfeller på to uker, dødstallene stiger nesten like raskt, og rekordmange har vært innlagt på sykehus denne uken.

(©NTB)

Flere nyheter: