Menu
Hangarskipet USS Theodore Roosevelt har et covid-19-utbrudd om bord. Kapteinen har bedt om lov til å sende mesteparten av mannskapet på land og ta skipet ut av tjeneste. Her ligger marinefartøyet for anker utenfor Manila i 2018. Foto: Bullit Marquez / AP / NTB scanpix

Koronautbrudd på amerikansk hangarskip

Hangarskipet USS Theodore Roosevelt er rammet av koronaviruset. Kapteinen har bedt om tillatelse til å isolere mesteparten av mannskapet på land.

Av NTB | 31.03.2020 20:02:16

Politikk: Skipet er å regne som en flytende småby, med et mannskap på omkring 5.000. Det ligger for tiden i Guam, og å sende mannskapet i land vil bety at skipet tas ut av tjeneste.

I et notat til marineledelsen skriver skipssjefen, Brett Crozier, at spredningen av sykdommen skyter fart, og at å sende 90 prosent av mannskapet i land er en «nødvendig risiko» for å stanse spredningen av koronaviruset.

– Vi er ikke i krig. Besetningen trenger ikke å miste livet. Hvis vi ikke gjør noe nå, vil vi ikke lykkes i å ta vare på vår viktigste ressurs, nemlig våre sjøfolk, skriver Crozier.

Den amerikanske marineledelsen vurderte tirsdag hvordan de skulle ta hånd om saken. Flere titall har testet positivt for koronaviruset om bord på marinefartøyet.

Hangarskipene utgjør en sentral del av USAs militære slagkraft globalt, og president Donald Trumps regjering har særlig lagt vekt på militær tilstedeværelse i Asia, der Kina er en rival.

(©NTB)

Flere nyheter: