Menu
Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix

Mistanke om Koronautbrudd i Sauda

Tre husstander i Sauda ble satt under karantene etter at det kom mistanke om koronasmitte. Det er tatt korona-prøver av seks personer. Apotekene i distriktet melder nå at de er utsolgt for munnbind.

Av Egil M Solberg | 27.02.2020 11:14:18

Koronautbrudd: Utbruddet av det kinesiske koronaviruset har nådd Haugalandet.

I går ble det kjent at flere personer var testet på sykehuset i Haugesund og i dag blir det opplyst at tre boliger i Sauda er satt under karantene etter mistanke om koronasmitte.

– Det er gjort adekvat prøvetaking av husstandsmedlemmene, og det forventes svar innen uka hvorvidt disse har korona eller ei. Oppfølging skjer i tett kontakt med Folkehelseinstituttet, skriver kommunen i en melding om saken.

Smittevernlege Knut Arve Omdal forteller til Stavanger Aftenblad at det dreier seg om voksne personer.

Kommunen hadde først tre husstander i karantene, men da de første prøvene ikke viste tegn til smitte har isoleringen av én husstand blitt opphevet.

Flere prøver i Rogaland

Ifølge Aftenbladet har til sammen 18 personer i Stavanger blitt testet for koronaviruset i går og i dag. Ingen smitte er påvist.

Onsdag ble tre personer i Sandnes testet, ingen av disse var smittet. I Sauda er de siste prøvesvarene ventet i morgen.

Helsemyndighetene er ellers sparsommelige med informasjon i saken.

Folkehelseinstituttet opplyser på en pressekonferanse i dag at hver fjerde nordmann nå kan bli smittet og at helsevesenet forbereder seg på å ta imot mange smittede.

På apotekene på Haugalandet har det lenge vært utsolgt for munnbind. Situasjonen er den samme i dag og Radio Haugaland får i dag bekreftet fra flere apotek at de stadig får forespørsler fra bekymrede innbyggere om de kan få kjøpe munnbind.

Flere nyheter: