Menu
Flere tyskere går tur eller sykler i skogen når koronarestriksjonene setter en stopper for andre aktiviteter, men med økt bruk følger økt forsøpling og slitasje. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Koronaturer tærer på tysk skog

Tyske skoger utsettes for mer slitasje og forsøpling når mange flere av landets innbyggere tar naturen i bruk under pandemien, sier en ekspert.

Av NTB | 29.03.2021 12:36:05

Natur og miljø: Mange flere går, løper og sykler i skogen, noe som har gått utover dyrene og områdene de lever i, sier Christoph Schramm i naturvernorganisasjonen Bund.

– Søppelkassene i parker og rekreasjonsområder renner over av engangsmunnbind, tillegg til engangsemballasje som følge av at spisestedene er stengt, og mye søppel etterlates i naturen, sier Schramm til nyhetsbyrået DPA.

Terrengsykling er også blitt veldig populært, noe som har ført til ulovlig anlegging av nye stier, særlig sørvest i landet.

– De ulovlige stiene er spesielt problematiske fordi de ikke tar hensyn til beskyttede områder og dyrs leveområdene. Dermed ødelegges naturen ytterligere, og dyrenes områder forstyrres, forklarer Schramm.

(©NTB)

Flere nyheter: