reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
FOTO: Privat / Illustrasjon

Koronatiltakene hjelper ikke alle bedrifter

Fredag 17. april åpner regjeringen sitt kompensasjonstiltak for små og mellomstore bedrifter. Problemet er at langt fra alle bedrifter fanges opp av ordningen. Næringssjefen i Karmøy er bekymret.

Av Egil M Solberg | 14.04.2020 15:25:31

Koronakrise: Kompensasjonsordningen som regjeringen åpner fredag for små- og mellomstore virksomheter, vil ikke fange opp alle virksomhetene.

– Mange bedrifter faller utenfor. Dette gjelder blant annet vekstbedrifter, virksomheter som har startet opp det siste året og enkelte virksomheter med varelager, opplyser næringssjef i Karmøy Per Velde.

Han påpeker at vekstbedrifter og nystartede virksomheter ikke har et sammenligningsgrunnlag mot samme måned i fjor, slik grunnlaget for støtte er utformet.

Dette er næringssjef Per Velde i Karmøy kommune bekymret for.

– Vi er i kontakt med politikerne rundt dette og håper det kan komme nye tiltak som også fanger opp dette, sier Velde til Radio Haugaland.

Han er imidlertid tydelig på at alle virksomheter rammet av koronakrisen må søke om kompensasjon. Det er mange usikkerhetsmomenter rundt ordningen nå før den blir lansert.

Hør intervjuet i vår Podcast

Flere nyheter: