Menu
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) orienterer om koronasituasjonen og hvilke tiltak som skal gjelde fremover i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Koronatiltakene forlenges i Oslo – enkelte lettelser for barn og unge

Byrådet viderefører de svært inngripende tiltakene i Oslo i to uker til, men gjør noen lettelser for barn og unge.

Av NTB | 14.04.2021 11:34:43

Sosiale forhold: Etter én måned med hjemmeundervisning skal alle skoleelever tilbake på skolene fra mandag 19. april, opplyser byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse onsdag formiddag.

– Jeg er veldig glad for at vi igjen kan ha alle våre elever tilbake i skolen. Der vil de bli møtt med et forsterket rødt nivå, med enda sterkere smittevern enn tidligere, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

15. mars innførte byrådet heldigital undervisning i videregående skole, ungdomsskolen og voksenundervisningen i hele Oslo, samt for 5.–7. trinn i bydelene Grorud, Stovner, Alna, Bjerke, Gamle Oslo, Grünerløkka og Søndre Nordstrand.

– På grunn av den fortsatt svært alvorlige smittesituasjonen har byrådet besluttet å videreføre de tiltakene vi har i Oslo i to uker, til og med torsdag 29. april, sa byrådslederen.

Det innebærer blant annet at forbudet mot mer enn to besøkende i private hjem opprettholdes, men tiltaket skal vurderes på nytt neste uke.

Skjenkeforbud, forbud mot arrangementer, stengte serveringssteder, treningssentre, kinoer, teatre og butikker gjelder også fortsatt.

– Det ser nå ut til at Oslo har klart å slå ned også den tredje smittebølgen, sa Johansen på pressekonferansen onsdag formiddag.

Johansen sier at man gleder seg over nedgang i smittetallene i Oslo, selv om de fortsatt er høye.

– Enda en gang har Oslo tatt nasjonalt ansvar. Det er ingen grunn til å tvile på oslofolks evne og vilje til å gjøre det som trengs, sier Johansen.

Johansen sier rådene de har fått fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, tilsier at det ikke er forsvarlig å åpne Oslo nå.

Oslo har nok en gang tatt nasjonalt ansvar, påpeker byrådslederen.

(©NTB)

Flere nyheter: