Menu
Danmarks regjering forlenger koronatiltakene til slutten av februar. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix via AP / NTBN

Koronatiltakene forlenges i Danmark – delvis nedstenging i storbyene

Den danske regjeringen forlenger koronatiltakene i landet, etter tiltakende smitte. Statsminister Mette Frederiksen beskriver situasjonen som bekymringsfull.

Av NTB | 07.12.2020 12:38:11

Medisin og helse: Den danske regjeringen forlenger de nåværende restriksjonene i landet til og med 28. februar. Dermed opprettholdes grensen på ti personer for private samlinger. Den vil også gjelde julaften.

– Smitten er for høy. Situasjonen er bekymringsfull, sier statsminister Mette Frederiksen.

Det innføres også nye restriksjoner i 38 kommuner, som vil gjelde fra onsdag. Kommunene er i hovedstadsområdet rundt København og rundt storbyene Aarhus og Odense.

Der sendes skoleelever fra femte trinn og oppover hjem, mens restauranter, barer, teatre og treningssentre er blant stedene der dørene må stenges.

– Jeg vet godt at beskjedene vi kommer med i dag vil være nedslående for noen. Men det er viktig å huske at vi har kommet langt, på grunn av en stor felles innsats, sier Frederiksen.

Statens Serum Institut skrev i et notat til regjeringen før helgen at det kunne bli registrert så mange som 4.000 daglige smittetilfeller før jul, om ikke smittespredningen bremses.

Mandag er det lange køer for å ta koronatest. I regionene Brøndby og Gladsaxe har folk ventet i fire timer, mens det meldes om en og en halv time i kø på København lufthavn Kastrup.

Foreldrene ble gjort oppmerksom på et smitteutbrudd på prinsens skole i Hellerup, og han ble deretter testet, opplyser det danske kongehuset. Ut over kronprinsfamilien skal prins Christian ikke ha vært i kontakt med andre medlemmer av kongehuset.

Hele kronprinsfamilien isolerer seg nå i Frederik VIIIs palé på Amalienborg i København.

Mandag ble en ny smittetopp registrert i Danmark med 2.046 nye koronatilfeller, opplyser helseminister Magnus Heunicke. Samtidig har antall sykehusinnleggelser steget med 26 til 328.

15 år gamle prins Christian ble mandag bekreftet koronasmittet. Prins Christian er sønn av kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, og han er nummer to i tronfølgen i Danmark.

(©NTB)

Flere nyheter: