Menu
Statsminister Erna Solberg holder pressekonferanse i Oslo lørdag ettermiddagFoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norge stenge flyplasser og havner

Norge vil stenge flyplasser og havner fra mandag klokka 8, opplyser statsminister Erna Solberg (H). Det blir også intensivert grensekontroll.

Av NTB | 14.03.2020 18:47:55

Politikk: Dette er ett av tiltakene som statsministeren presenterte under en pressekonferanse lørdag kveld.

– Ingen får reise inn i Norge, og alle vil bli avvist ved grensen. Kun de som har kritisk grunn til å komme til Norge, skal få det. Vi gjør dette for å beskytte oss mot smitte, understreket Solberg.

Det vil bli holdt et ekstraordinært statsråd mandag for å vedta de nye retningslinjene.

Nordmenn i utlandet må ta kontakt med sine respektive reiseselskap og flyselskap for å komme seg hjem, mens nordmenn som bor fast i utlandet, må forholde seg til sine lokale myndigheter.

– Vi har et samarbeid med Danmark slik at nordmenn får reise til Norge derfra, sa Solberg. Danmark stengte sine grenser tidligere lørdag.

– De stedene vi vet det er mange nordmenn, vil vi forsøke å opprettholde et flytilbud, for eksempel mot Spania, men vi kan ikke garantere noe, sier hun.

Utenriksdepartementet har også oppdatert sine reiseråd fra lørdag, og der fraråder de alle reiser til utlandet hvis reisene ikke er strengt nødvendige. Disse reiserådene vil gjelde i til over påske.

Solberg opplyste også at regjeringen er i dialog med både Norwegian og SAS for å skaffe fly hvis det blir nødvendig å hente smittevernsutstyr fra Kina til Norge.

Fra nå er det Justisdepartementet som har det overordnede ansvaret for håndteringen av koronakrisen.

Flere nyheter: